maj 2006
61 s.

Bordiga versus Pannekoek är en översättning av Antagonism press’ pamflett med samma namn. Den tar upp den viktiga frågan om förhållandet mellan parti och klass och diskuterar det kommunistiska projektet i huvuddrag. Samlingen innehåller förutom Antagonisms introduktion två klassiska texter av vänsterkommunisterna Amadeo Bordiga och Anton Pannekoek samt ett kritiskt förord.

inlaga för visning på skärm (324 KiB), inlaga för utskrift (2,6 MiB), omslag (2 MiB)Hur du tillverkar din egen pamflett

Du kan för närvarande inte beställa Bordiga versus Pannekoek av oss men däremot tillverka en pamflett själv om du har tillgång till en skrivare. Använd i så fall inlagan som är anpassad för utskrift (2,6 MiB). Skriv först ut alla udda sidor i dokumentet (kontrollera skrivarinställningarna i ditt pdf-läsarprogram). När det är klart stoppa sedan in den utskrivna bunten med papper igen och skriv ut alla jämna antal sidor på baksidan av bladen.


Innehållsförteckning

riff-raff: Förord

Antagonism press: Parti, klass och kommunism
Vänsterns ursprung
Pannekoek
Pannekoeks ”Parti och arbetarklass”
Självförvaltning
Fackföreningar, fabriksorganisationer och sovjeter
Klassammansättning
Bordiga
Arbetardemokrati och proletär diktatur
Marx om klasser
In i 2000-talet
Avslutande kommentarer
Bibliografi

Amadeo Bordiga: Parti och klass
Anton Pannekoek: Parti och arbetarklass


Fakta om pamfletten

riff-raff
maj 2006
61 sidor
Omslag: Karl-Oskar OlssonBesök läsvärt för fler texter av Bordiga och Pannekoek på svenska. Ta även en titt på vårt länkarkiv. Missa heller inte ”Anmärkningar om Pannekoek och Bordiga”.XHTML CSS